Τουλουμοτύρι

Τουλουμοτύρι
Αυτθεντική Ελληνική Γεύση

Παίρνει το όνομα του από το γεγονός ότι ωριμάζει μέσα σε τουλούμια, δηλαδή αναποδογυρισμένα τομάρια ζώων. Φτιάχνεται από κατσικίσιο γάλα και καθώς ωριμάζει το «ποτίζουν» συχνά με γάλα. Έτσι το τυρί αποκτά μια ξεχωριστή, έντονη, υπόξινη και ελαφρώς πικάντικη γεύση. Είναι ελαφρύ σε λιπαρά, περιέχει ελάχιστο αλάτι ενώ το χρώμα του είναι υπόλευκο ως κιτρινωπό και έχει μαλακή υφή.

Το τουλούμι, γνωστό και ως τουλουμοτύρι, είναι ένα παραδοσιακό λευκό τυρί που προέρχεται από τη Μεσόγειο και ιδιαίτερα από τις χώρες των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής. Είναι ένα τυρί που κατασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα, συχνά με μια ελαφριά και κρεμώδη υφή και έντονο, αλλά όχι πολύ αλμυρό.

Το τουλούμι έχει μια μαλακή υφή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά διαφορετικά φαγητά. Είναι ιδανικό για ψήσιμο, τηγάνισμα, ή ακόμη και για να τοποθετηθεί σε σαλάτες και μεζέδες. Με το ψήσιμο, το τουλούμι αποκτά μια χρυσαφένια και τραγανή επιφάνεια, ενώ το εσωτερικό του παραμένει μαλακή και κρεμώδης.

Επιπλέον, το τουλούμι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και άλλα θρεπτικά συστατικά, κάνοντάς το μία υγιεινή και νόστιμη επιλογή για τη διατροφή σας. Η διαδικασία παρασκευής του τουλουμοτύρι είναι ένας παραδοσιακός τρόπος διατήρησης του γάλακτος και της πρωτεΐνης, παράγοντας ένα τυρί που απολαμβάνεται σε όλο τον κόσμο για την υπέροχη γεύση και την ευεργετική του διατροφική αξία.

250γρ

500γρ

1 κιλό

3 κιλά

6 κιλά

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ

Κάντε εγγραφή με το email σας και μείνετε ενημερωμένοι για τις προσφορές και τα νέα μας προϊόντα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο