Ανθότυρο

Ανθότυρο
Αυτθεντική Ελληνική Γεύση

Το ανθότυρο  είναι ένα νωπό φρέσκο, λευκό και μαλακό τυρί που παρασκευάζεται από ολόφρεσκο αιγοπρόβειο γάλα και χαρακτηρίζεται από τη γεμάτη βουτυράτη και ευχάριστη γεύση του. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες με λιγότερα λιπαρά και χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλάτι συγκριτικά με άλλα λευκά τυριά.  Η φροντίδα  που εδώ και χρόνια εξασφαλίζει την υψηλότερη ποιότητα και τη σταθερή του γεύση, αλλά και η χρησιμότητά του σε αμέτρητες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής,  έχουν κάνει το ανθότυρο  το αγαπημένο τυρί των καταναλωτών, ανάμεσα σε όλα τα μέλη μιας οικογένειας.

Το ανθότυρο είναι ένα παραδοσιακό τυρί που παρασκευάζεται από το γάλα της κατσίκας, αλλά σε αντίθεση με το κατσικίσιο τυρί, το ανθότυρο έχει μια πιο υγρή και κρεμώδη υφή. Το όνομα του τυριού προέρχεται από το γεγονός ότι συχνά οι κύριες συνταγές για την παρασκευή του συμπεριλαμβάνουν τη χρήση των ανθών των φυτών, όπως άνθη γερανιού ή άνθη γιασεμιού, για να δώσουν ένα ειδικό άρωμα και γεύση στο τυρί.

Το ανθότυρο έχει μια πλούσια, κρεμώδη υφή που το κάνει ιδανικό για εφαρμογές όπως σπρέντζα, τρίψιμο ή ακόμη και για την παρασκευή γλυκών. Η γεύση του είναι αρωματική, με ένα ελαφρύ άρωμα από τα ανθικά συστατικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή του.

Ως πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, το ανθότυρο προσφέρει θρεπτικά οφέλη, ενισχύοντας την υγεία των οστών και των μυών. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες και μικροστοιχεία, όπως η βιταμίνη Α και το φώσφορο, που συμβάλλουν στη γενική υγεία και τον μεταβολισμό.

Στην κουζίνα, το ανθότυρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές, από αλμυρά πιάτα και σαλάτες μέχρι γλυκά και επιδόρπια. Η ιδιαίτερη γεύση και υφή του κάνουν το ανθότυρο να ξεχωρίζει και να προσφέρει μια μοναδική νότα σε κάθε πιάτο.

350γρ

500γρ

2 κιλά

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ

Κάντε εγγραφή με το email σας και μείνετε ενημερωμένοι για τις προσφορές και τα νέα μας προϊόντα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο